Automate your Marketing
with Womplify




 
von Ampang nch Rüsselsheim

By: sempai chung in action

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 26-Sep-2008 13:22 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya 1429 H

 



Fuh. akhirnya dapat menghela nafas lega. Kerja yg bertimbun dapat gak disiapkan sebelum raya. Lepas abis keje ja tadi, pukul 10 pagi gak aku berambus dari opis melambai sepi kat kawan-kawan opis. Memang busy gila bulan ramadhan nih. Alhamdulillah hampir selesai menunaikan ibadah puasa kat Germany nih, maybe kali terakhir. Hampir hari-hari berbuka di masjid Morocco dan hampir hari-hari mereka hidangkan kambing. Makan jer, rezeki aku alhamdulillah. Lepas berbuka merempit lah aku rama-ramai dengan junior-junior aku kat sini ke Masjid Turki, or nama samaran yg diberi Masjid "Perantau Express". Kenapa diberi gelaran sebegitu? .... Dari Isyak, terawikh 20 rakaat dan witir 3rakaat, memakan masa HANYA 45 MINIT . ok aku pun dh nak tutup citer puasa kat Germany nih. Menarik juga pengalaman berpuasa ditempat org. Sejuk mengigil merempit ke mesjidnya. akan aku jadikan kenangan terindah tuk masa depan.



Esok flight balik Malaysia. Tak sabar lak rasanya.flight InsyaAllah pukul 12.30 tgh menaiki flight MAS.
3 Minggu jer dapat balik Malaysia kali nih. Selalu time-time student dulu aku balik Malaysia 2-3 bulan. Kali nih kejap jer. Tapi alhamdulillah dapat cuti dr tak dapat cuti langsung kan.

oklah. AKu ucapkan kat semua Selamat Menjalani Ibadah Puasa (10 malam terakhir niih...rebut peluang yang ada) dan Selamat Hari Raya!!

Salam Perantauan di Berita Harian - Click Here!

Salam Perantauan di Utusan - Click Here!

Salam Perantauan di Kosmo - Click Here!


Sunday, 31-Aug-2008 18:23 Email | Share | | Bookmark
Weekend at Matt's Place









Semlm hangout kat umah matt. Matt ajak makan steamboat kat umah dia. Memang setimbunn haa makananan, dr chocs cake to watermelon and the main thing is the steamboat. haish preparation tuk Ramadhan ka nih. Lepas pelahap macam boya, aku dengan dak2 nih pun tidoq lah umah matt. Malam tu layan Karoake sepam. haish nih lah xtvt dak2 nih bila hangout malam2 gini.

Oklah aku pun xnak citer panjang-panjang. Dah malam 1 Ramadhan dah nih. Mari sama-sama kita mengimarahkan mesjid, bykkan ibadah2 sunat di bulan Ramadhan nih insyaAllah.

To All: Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan jangan lupa banyakkanlah ibadah di bulan yg mulia ini. Till the next entry.


p/s: Meh dgr ceramah nih:
Pengisian Ramadhan Bhg. 1
Pengisian Ramadhan Bhg. 2












Quote:
What Is Your Objective in Ramadan?
With Fasting

Let your objective this Ramadan be that you abstain from all that is prohibited for you by Allah. So do not cheat or lie or backbite or usurp others’ properties or gaze at what Allah has prohibited (the opposite sex). It is well-known that fasting is of three degrees:

Abstaining from food, drink, and intimate intercourse.

Keeping your ears, eyes, tongue, hands, and feet, and all other bodily organs free from sins.

Avoiding occupying your heart with unworthy concerns and worldly thoughts, and upholding nothing in your heart but Allah the Almighty.

So, what holds you back from drawing nearer to Allah and being one of those very few people who observe fasting of that third and special degree?

With Standing in the Night in Prayer

Have an objective this Ramadan to perform a minimum of eight rak`ahs in Prayer after `Isha’ and before Fajr in addition to Shaf` and Witr. Do not let anything prevent you from performing these precious rak`ahs every night in Ramadan. The Prophet (peace and blessings be upon him) is reported to have said the following:

It is highly recommended for you to observe Qiyam al-Layl (Night Prayer), for it was the practice of your righteous predecessors. Qiyam al-Layl brings you closer to your Lord, atones for your sins, drives disease from your body, and stops transgression. (Al-Bukhari and Muslim)


Sunday, 17-Aug-2008 21:44 Email | Share | | Bookmark
Weekend in Schwalbach

 








**Gamba bakal di upload lagi**

Setelah weekdays yg memenat kan dekat Böblingen, (pi keje outstation) semlm aku matt n wife dia pi lah umah Zul dan Azrul kat Schwalbach. Memang cun abislah condo budak2 nih..mana taknya sewa sebulan pun lebih kuang gaji aku jer haha. Rezeki budak2 nih lah duk umah company baya. Aku tumpang gembira jerlah member2 dapat duk umah best camtu. Plan asal nak tido umah budak2 nih hari jumaat malam, tak laratnya pasal, terpaksa cancel.

Nih gara-gara kena pi Main Office aku kat Böblingen Hulb tulah. Dalam 1jam lebih naik ICE (Inter CIty Express- Train paling laju kat jemen).Sampai2 jer sana, trus dapat job. Haish depa nih...bukan nak ta'aruf dulu ker hapa. AKu dengan penat berjalan xabis lagi. dah suh wat keje. Nak complain banyak pun xbuleh. Nampak colleague2 lain duk busy.

Sambung citer kat Schwalbach. Rusdy dari Siegen, kak yam and kak dora dari Saarbrücken (dak2 masters and PHD dekat sinih) dah pun selamat sampai hari jumaat petang tu. Depa nihlah mastermind nak wat makan2 kat umah condo Zul and AZrul nih. Lepas makan2, budak2 nih duk layan karaoke lak. Layankan jerlah. Gamba-gamba kat atas nuu amek masa kat umah dierang. Aku yang tgh malas dan penat yang x abis lagi dari jumaa tu, snap2 jerlah mana yg sempat.

My Flickr Photostream: http://www.flickr.com/photos/fitrikamaruddin/
_____________________________________________________________________________________


Gamba-gamba dari hujung minggu lepas. Schwalbach boys melawat Rüsselsheim






Quote:
Apa yang ada jarang disyukuri
Apa yang tiada sering dirisaukan
Nikmat yang dikecap barukan terasa
Bila hilang di dalam genggaman


Tuesday, 5-Aug-2008 20:42 Email | Share | | Bookmark
Weekend Hangout-Holiday Park

 
++++++++++++++++++


Sabtu lepas aku zul dan azrul ke Holiday Park. Nih tatau kalik ke bearapa tah aku pi Theme park kat Germany nih. Nih sbb gian nak main roller Coaster nya pasal. Last trip aku pi Theme Park, Disneland Resort, Paris dengan family aku. Tapi roller coaster kat sana x baper mencabar. so aku nak try Roller coaster kat Holiday Park- Ge-Force: 62 meter tinggi dan jatuh almost 90 degrees plus dia twist masa jatuh. Yang dulu aku penah naik paling best, Silverstar kat Europapark: 72 meter tinggi. mmg jatuh pun x keluar suara ar jerit. Cam tersangkut jer suara. Nak feel cmn tuu haa kena experience sendiri. memang best.

Plan nak pi Holiday Park dengan budak2 nih memamng dah lama. Asyik postponed jer.Asyik weekend jer ada activity. So kiterang booking awal2 weekend kalik ih pi Holiday Park nih. Naik train almost 3hours dr RÜsselsheim nih. Gigihlah gak kiterang nih nak pi sana. Kalau naik keta 1jam lebih jer.

Alhamdulillah weather best masa kat sana. Just hujan renyai2 sket. Kat sana tak amek gamba byk sgt. Pikir nak naik rides jer.


Nih antara images yang sempat aku rakamkan kat sana


++++++++++++++++++

tgklah tuu dia jatuh. layankan jerlah.....
++++++++++++++++++

++++++++++++++++++

++++++++++++++++++

nih sempat senyum lagik nih sebelum jatuh. nih pun sama gak..jerit2 tak kuar sore.tawakkal jerlah time tu..aaaaaaa
++++++++++++++++++

++++++++++++++++++

++++++++++++++++++

++++++++++++++++++

Tunggu train tak sampai2 lagi.
++++++++++++++++++

Azrul tgh busy baca buku Harry potter on the way nak balik. AKu ngn Zul lak duk sibuk borak2 kat depan.
++++++++++++++++++

Lapanya pasal.singgah jap beli makanan kat Nordsee.
++++++++++++++++++

Nih view masa on the way nak balik. SubhanAllah lawa.
++++++++++++++++++



FItri

http://www.flickr.com/photos/fitrikamaruddin/



Friday, 20-Jun-2008 23:51 Email | Share | | Bookmark
Paris Paris Paris......

+++++++++++++++

+++++++++++++++

+++++++++++++++


Yeah..paris is up again. i know iknow...i haven't updated this blog for a while. Here is the pictures of Paris that i mention earlier.Gosh...It took me months to upload this fotos. erkk.Nevermind Atleast i upload some fotos, Better than nothing, hehe.

Ouh man.My work at the office is getting boring and boring. Must have plans...if not, it just a waste of time.Dang...i really miss my Family Back home. How is Litle Adriana doing right now? My mom said she can already baby talk....goo goo gaa gaa..hehe. Almost 6 months i never seen her.

Tomorrow Saturday. hurm..Got any plans? Maybe...we'll see

Hey, it is almost two o'clock in the morning. Haven't get enough sleep lately. got to sleep...ok guys..adios...



+++++++++++++++

+++++++++++++++

+++++++++++++++





[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net